Σύγχρονη αντιμετώπιση της σκολίωσης – 13° Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης

Σε συνέντευξή του ο ορθοπαιδικός χειρουργός σπονδυλικής στήλης κ. Ανδρέας Μοράκης, στο 13° Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης, που έγινε 31/10 – 3/11/19 στα Ιωάννινα, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και ειδικότερα της σκολίωσης.

Το 13° Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης παρακολούθησαν, όπως κάθε χρόνο, διακεκριμένοι χειρουργοί σπονδυλικής στήλης, νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτό παρουσιάστηκαν σύγχρονες μέθοδοι για την αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Ο κ. Μοράκης ανάφερε στη συνέντευξή του τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της σκολίωσης. Το Τμήμα Σκολίωσης & Σπονδυλικής Στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ, στην Αθήνα, στο οποίο είναι επιμελητής, είναι το μόνο εξειδικευμένο Τμήμα Σκολίωσης σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο αρχείο περιστατικών που ξεπερνούν τις 17.000 από την αρχή της λειτουργίας του το 1976.

Στο Τμήμα Σκολίωσης του ΚΑΤ έχουν αντιμετωπιστεί συντηρητικά και χειρουργικά τα περισσότερα περιστατικά  σκολίωσης τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Η μεγάλη εμπειρία που αποκτήθηκε οδήγησε σε καινοτόμες θεραπείες, όπως τον σχεδιασμό του δυναμικού αντιστροφικού κηδεμόνα για την αντιμετώπιση της σκολίωσης.

Σύμφωνα με τον ορθοπαιδικό κ. Μοράκη η νέα γενιά των ιατρών του Τμήματος, θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις.