Βιογραφικό

Ο κ. Ανδρέας Μοράκης είναι ορθοπαιδικός (ορθοπεδικός) χειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τα μεταβολικά νοσήματα των οστών και ιδιαίτερη ενασχόληση την οστεοπόρωση της σπονδυλικής στήλης.

Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, ως επιμελητής στο Τμήμα Σκολίωσης & Σπονδυλικής Στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ και ως ιδιώτης, πραγματοποιώντας  μεγάλο αριθμό επεμβάσεων και αντιμετωπίζοντας χιλιάδες περιπτώσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εκπαιδεύτηκαν στις μικροεπεμβατικές θεραπείες για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (εγχύσεις στη σπονδυλική στήλη, ενδοδισκικές θεραπείες, ενδοσκόπηση σπονδυλικής στήλης), ακολουθώντας ειδική εκπαίδευση το 2005 στο St. Anna Hospital στο Herne της Γερμανίας.

Έκτοτε επισκέφτηκε πολλά κέντρα του εξωτερικού, όπως το κέντρο μικροεπεμβατικής και ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης του Dr A. Yeung στην Αριζόνα των ΗΠΑ το 2006 και παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια και συνέδρια εμπλουτίζοντας την καθημερινή ιατρική του πρακτική με τις πιο σύγχρονες τεχνικές της ορθοπαιδικής χειρουργικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.

Συμμετέχει εθελοντικά σε προγράμματα εντοπισμού παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκολίωση), σε δημόσια σχολεία και σε ερευνητικά προγράμματα που ασχολούνται με τη συντηρητική θεραπεία με κηδεμόνες.

Ασχολείται επίσης με την έρευνα σύγχρονων θεραπειών αναγεννητικής ιατρικής για τη σπονδυλική στήλη, αρθροπάθειες (π.χ. γονάτων, ισχίων, ώμων), τενοντίτιδες, μυοσκελετικά τραύματα και για άλλες ορθοπαιδικές παθήσεις με αυτόλογους επουλωτικούς παράγοντες (PRP, βλαστοκύτταρα κ.α.).

Έχει πλήθος δημοσιεύσεων και διαλέξεων που αφορούν γενικά τις ορθοπαιδικές παθήσεις  και ειδικότερα τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και είναι παλιός αθλητής του Taekwondo. Έχει αναλάβει εθελοντικά την παρακολούθηση αρκετών μη επαγγελματιών αθλητών  (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, κολύμβηση).

Είναι ενεργό μέλος των κάτωθι επιστημονικών οργανισμών και εταιρειών:

 • Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
 • Τακτικό μέλος της Eλληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).
 • Μέλος του Eλληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ.)
 • Μέλος της Eλληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.)
 • Μέλος του International Society of Musculosceletal and Neuronal Interactions (ISMNI).
 • Mέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης.
 • Mέλος της Society for Minimally Invasive Spine Surgery (SMISS) (διεθνής εταιρεία μικροεπεμβατικής χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης).
 • Μέλος της AOSpine – International (διεθνής εταιρεία χειρουργών σπονδυλικής στήλης).
 • Elected Member of the AOSpine Greece Council (AOSGR): Ortho – Officer (Education, Community Development, Spine Center & Fellowship, Research). April 2019 – March 2022
 • Elected Member of the AO Spine Greek Council (AOSGR): Chairman,  – Present
 • Αντιπρόεδρος του Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης της Eλληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ).
 • Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Μυοσκελετικών Παθήσεων: OsteoProlipsis.Gr