20/10/2014 : Παγκόσμια ημέρα κατά της οστεοπόρωσης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της οστεοπόρωσης, στις 20 Οκτωβρίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρέχεται προσωπική ενημέρωση και προληπτικός έλεγχος για όσες φίλες και φίλους του Ιατρικά Επίκαιρα το επιθυμούν από τον Ορθοπαιδικό και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών κ. Ανδρέα Μοράκη.

Η ενημέρωση θα γίνει στο ορθοπαιδικό ιατρείο του κ. Ανδρέα Μοράκη, στη Λ. Μεσογείων 421Α, στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα από 20 έως και 22 Οκτωβρίου, τις απογευματινές ώρες με ραντεβού.

Για όσους το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού, χωρίς καμία υποχρέωση, στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα Ιατρικά Επίκαιρα : https://www.facebook.com/iatrikaepikaira, μέσω facebook, δηλώνοντας την ημέρα (20, 21, ή 22 Οκτωβρίου) που επιθυμούν να εξεταστούν. Το ραντεβού θα επιβεβαιωθεί  με μήνυμα από τη σελίδα.

Η οστεοπόρωση είναι η κατάσταση όπου τα οστά γίνονται πιο εύθραυστα και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατάγματος. Αφορά το 50% των γυναικών άνω των 45 ετών και το 90% αυτών που είναι άνω των 75 ετών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δεδομένα ότι αφορά και τους άνδρες σε μικρότερο όμως ποσοστό. Θεωρείται μία «σιωπηλή» νόσος,  εφόσον οι ασθενείς με οστεοπόρωση δεν εμφανίζουν κανένα θορυβώδες  σύμπτωμα μέχρι να εμφανιστεί κάποιο κάταγμα.

Η πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι πολλή σημαντική καθώς οι επιπτώσεις της είναι πολύ σοβαρές, αυξάνοντας όπως φαίνεται από μελέτες και τη θνησιμότητα, λόγω των επιπλοκών που προκαλούνται από τα οστεοπορωτικά κατάγματα.

Η διαρκής ενημέρωση του κοινού έχει αποδειχτεί ότι προλαμβάνει και μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις σοβαρές επιπλοκές της οστεοπόρωσης. Η καθιέρωση της 20ης Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα κατά της οστεοπόρωσης αποτελεί μία διεθνή προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στην ενότητα οστεοπόρωση:

https://www.andreasmorakis.gr/category/οστεοπόρωση/

Παγκόσμια ημέρα κατά της οστεοπόρωσης ημέρα κατά της οστεοπόρωσης