Σύλλογος Πρόληψης Μυοσκελετικών Παθήσεων – OsteoProlipsis.Gr

Σύλλογος Πρόληψης Μυοσκελετικών Παθήσεων – OsteoProlipsis.Gr

Οι μυοσκελετικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, οι σκελετικές παραμορφώσεις (π.χ. σκολίωση, κύφωση), οι μυοσκελετικοί τραυματισμοί, οι φλεγμονώδεις μυοσκελετικές παθήσεις κ.α, είναι οι πιο συνηθισμένες παθήσεις που θα απασχολήσουν τους περισσότερους ανθρώπους.
Η ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού και καθαρά εθελοντικού συλλόγου που θα ασχολείται ενεργά με την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων και θα περιλαμβάνει ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, φυσικοθεραπευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής, διαιτολόγους καθώς και εθελοντές που μπορούν να συμβάλλουν στους σκοπούς του συλλόγου, ελπίζουμε ότι θα βρει ανταπόκριση και θα συμβάλλει στην πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων.
Η χρήση του διαδικτύου είναι αρκετά σημαντική για τη διάδοση των σκοπών του συλλόγου και για την ενημέρωση των πολιτών, καθώς όλες οι δράσεις θα βασίζονται στον εθελοντισμό.
Ξεκινήσαμε με την αναγνώριση του σωματείου από το ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και σχεδιάζουμε τις πρώτες δράσεις για τις οποίες θα ενημερώνουμε διαδικτυακά:    https://www.facebook.com/osteoprolipsis/
Σύντομα θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα του συλλόγου :
www.osteoprolipsis.gr

Ανδρέας Μοράκης
Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Απόσπασμα του καταστατικού:

ΙΔΡΥΣΗ – ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Σύλλογος Πρόληψης Μυοσκελετικών Παθήσεων OsteoProlipsis.Gr»
ΕΔΡΑ
Η έδρα του Σωματείου είναι στην Αγία Παρασκευή, Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 421Α.

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του Σωματείου είναι :
Α) Η ενημέρωση, διαφώτιση και πληροφόρηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων στους ανθρώπους.
Β) Η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και διεθνούς συνεργασίας σχετικά με την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων.
Γ) Οι εισηγήσεις, ενημέρωση και προβολή προβλημάτων και θεμάτων, προς τους αρμόδιους Κρατικούς Φορείς, Τοπική αυτοδιοίκηση και Κοινωνικούς Φορείς για την πρόληψη και τον περιορισμό των μυοσκελετικών παθήσεων.
Δ) Η διάδοση του θεσμού του εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, η διεκδίκηση ενεργούς συμπαράστασης των αρμοδίων κρατικών αρχών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, σχετικά με την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων.
Ε) Η συνεργασία με άλλους συλλόγους, επιστημονικές εταιρείες, οργανισμούς, ιδρύματα, πανεπιστήμια, κρατικούς φορείς για την προώθηση της πρόληψης των μυοσκελετικών παθήσεων.

osteoprolipsis