Το περπάτημα σαν άσκηση. Χρήσιμες συμβουλές για σταδιακή εκγύμναση.

Το περπάτημα σαν άσκηση έχει διαδοθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι μία εύκολη εκγύμναση χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν το περπάτημα σαν άσκηση, τα παρακάτω στάδια εκγύμνασης και οι πρακτικές συμβουλές θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για να έχει το περπάτημα το μέγιστο όφελος.

Πρώτο στάδιο: η αρχή.

Προμηθευτείτε άνετη φόρμα και κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για περπάτημα. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για τον αν θα πρέπει να προσέχετε κάτι, ή αν θα έχετε κάποιους περιορισμούς ως προς την ένταση. Όσο μεγαλύτερη εξοικείωση υπάρχει με τη γυμναστική τόσο πιο γρήγορα θα περνάτε στο επόμενο στάδιο. Ξεκινήστε με γρήγορο βήμα, χωρίς διαλείμματα και βάλτε στόχο μία συγκεκριμένη απόσταση η οποία σταδιακά μπορεί να αυξάνετε.

Δεύτερο στάδιο.

Μετά από 8-10 προπονήσεις, ανάλογα και με τη φυσική κατάσταση μπορείτε να περνάτε στο επόμενο στάδιο του περπατήματος σαν άσκηση. Στο δεύτερο στάδιο προσπαθήστε να αυξήσετε το διασκελισμό σας, κάνετε δηλαδή μεγαλύτερα βήματα και μεγαλύτερη κίνηση με τα χέρια.

Τρίτο στάδιο.

Αυξήστε την ένταση και την απόσταση. Προσθέστε ανηφόρες και κατηφόρες στη διαδρομή σας. Αν έχετε τη δυνατότητα περπατήστε στη φύση. Μην το παρακάνετε για αρχή, καθώς ακόμα και η μικρή κλίση εδάφους είναι αρκετή. Αποφύγετε το ανώμαλο έδαφος αν έχετε προβλήματα με τις αρθρώσεις.

Τέταρτο στάδιο.

Αν αισθανθείτε ότι θέλετε να κάνετε μία πιο έντονη άσκηση, προσθέστε και λίγο χαλαρό τρέξιμο στην προπόνησή σας, το οποίο μπορείτε να το εναλλάσσεται με το περπάτημα.

Το περπάτημα σαν άσκηση έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και είναι μία καλή αερόβια εκγύμναση, κατάλληλη και προσιτή για όλους. Αν θέλετε παράλληλα με το περπάτημα μπορείτε να ακολουθήσετε και πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν ξεκινήσετε, καθώς και αν αισθανθείτε κάποιες ενοχλήσεις κατά την άσκηση.

το περπάτημα σαν άσκησηπερπάτημα σαν άσκηση