Πως να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά των διακοπών

Το τέλος των διακοπών βρίσκει τους περισσότερους ανθρώπους με παραπανίσια κιλά. Η προσπάθεια για την απώλειά τους συχνά φαίνεται δύσκολη και μπορεί να προκαλέσει άγχος. Οι παρακάτω οδηγίες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά:

  • Μέτρο στην ποσότητα – Ισορροπία στα γεύματα

Υιοθετήστε το μέτρο στην ποσότητα και την ισορροπία στη σύσταση των γευμάτων σας. Περιορίστε λίγο τις μερίδες σας και μην αποκλείεται καμία ομάδα τροφίμων γιατί θα στερήσετε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

  • Το βάρος στην ποιότητα

Αναζητήστε την ποιότητα στην «πρώτη ύλη» των γευμάτων. Επιλέξτε υγιεινές πηγές πρωτεΐνης όπως φρέσκο ψάρι, άπαχο κοτόπουλο, γάλα, τυρί και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Προτιμήστε όσπρια και σύνθετους υδατάνθρακες.

  • Πολλά γεύματα για υψηλό μεταβολισμό

Τα 5 γεύματα την ημέρα «εξαναγκάζουν» τον οργανισμό να επιτελέσει επιπλέον έργο με την διαδικασία της πέψης και οδηγούν στην αύξηση του μεταβολισμού δίνοντας λύση στα παραπανίσια κιλά. Προσοχή στη σύσταση των γευμάτων που θα πρέπει να αποτελούνται από 3 βασικά (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό) και 2 σνακ (με φρούτα και λαχανικά).

  • Πρώτο το πρωινό!

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο έλεγχος του βάρους είναι δυσκολότερος όταν παραλείπεται το πρωινό. Αυτό συμβαίνει γιατί όσοι δεν τρώνε πρωινό τείνουν να τρώνε περισσότερο μέσα στη μέρα καταναλώνοντας μεγαλύτερα γεύματα και πιο πλούσια θερμιδικά σνακ.

  • Μόνο φρούτα και λαχανικά μεταξύ των γευμάτων

Μεταξύ των κυρίως γευμάτων αντικαταστήστε τα σνακ του σούπερ μάρκετ (μπισκότα, κέικ, κρουασάν, γκοφρέτες που συχνά ευθύνονται για τα παραπανίσια κιλά) με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής. Μία φρουτοσαλάτα, ή μία ποικιλία από στικ λαχανικών θα ξεγελάσουν την πείνα σας, θα τροφοδοτήσουν τον οργανισμό με περισσότερες βιταμίνες, φυτικές ίνες και λιγότερες θερμίδες.

  • Ελαφρύ βραδινό

Όχι μόνο θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας αλλά και θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας στη διαδικασία της πέψης. Αποφύγετε τις βαριές σάλτσες, τα καρυκεύματα και τα πολλά λιπαρά

  • Μην ξεχνάτε τα γαλακτοκομικά!

Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η καθημερινή πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και ασβεστίου «ξεγελάει»το μεταβολισμό και διευκολύνει την απώλεια βάρους.

  • Αυξήστε το νερό

Το νερό εξασφαλίζει την αποβολή περιττών ουσιών από τα κύτταρα, συμβάλλει στην καλύτερη πέψη, βοηθάει στην απώλεια βάρους και φυσικά παρέχει την καλύτερη ενυδάτωση για την επιδερμίδα.

  • Περιορίστε το αλκοόλ

Το αλκοόλ εκτός από ένα πλεόνασμα θερμίδων μπορεί να συμβάλλει και στην κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων φαγητού.

  • Άσκηση για γρήγορα αποτελέσματα

Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα, ή ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα, αρκεί για να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους, στην απώλεια των περιττών κιλών και στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους.

Αν τα παραπανίσια κιλά των διακοπών επιμένουν διαταράσσοντας τη φυσική κατάσταση του οργανισμού θα πρέπει να καταφύγουμε στους ειδικούς (ιατρούς και σύμβουλους διατροφής).

παραπανίσια κιλά μετά τις διακοπέςπαραπανίσια κιλά στις διακοπές