Τα δημοφιλή ιατρικά άρθρα του 2018

Τα θέματα στα πιο δημοφιλή ιατρικά άρθρα του 2018, που δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα ιατρικά  sites, ύστερα από έρευνα στο διαδίκτυο, όπως προκύπτει από τον αριθμό των επισκεπτών που τα διάβασαν και των posts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται στη συνέχεια (δεν περιλαμβάνονται άρθρα από μη αξιόπιστες ιστοσελίδες, ή διαφημιστικά άρθρα).

Άρθρο που αναφέρεται στη χρόνια κόπωση και αναφέρει ως παράγοντες κινδύνου την έλλειψη ύπνου, την έλλειψη άσκησης, την κακή διατροφή και το άγχος συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή ιατρικά άρθρα του 2018.

Τα άρθρα που αφορούν τον καρκίνο και κυρίως τη θεραπεία του και αυτή τη χρονιά ήταν από αυτά που διαβάστηκαν περισσότερο. Τα πιο διαδομένα αφορούσαν την έρευνα σχετικά με τον προληπτικό εμβολιασμό για κάποιες μορφές καρκίνου, τη σχέση της διατροφής με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και έρευνα σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου του ήπατος, που είναι στην πρώτη θέση των όγκων με θανατηφόρο κατάληξη στις ΗΠΑ.

Μεγάλο αριθμό αναγνωστών προσέλκυσαν επίσης το 2018 ιατρικά άρθρα με θέμα την ομαλή σεξουαλική λειτουργία, καθώς και παράγοντες που την αναστέλλουν, ή την ενισχύουν.  

Τα άρθρα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη και ειδικότερα νέες οδηγίες για την πρόληψη, καθώς και άρθρο που αναφέρεται σε μελλοντικό χάπι που θα αντικαταστήσει την ενέσιμη θεραπεία με ινσουλίνη, διαβάστηκαν πολύ λόγω και του μεγάλου αριθμού ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως.

Η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς απασχόλησε αρκετά φέτος το διαδίκτυο με άρθρα, αλλά και αρκετά σχόλια και συζητήσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ιατρικά άρθρα που αναφέρονταν στην πρόληψη και θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας καθώς και στην οστεοπόρωση, παραμένουν στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, λόγω και του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που απασχολούν. Παράδειγμα αποτελούν φετινά ιατρικά άρθρα για την ευεργετική δράση της  Vit D  και σε άλλα συστήματα εκτός του μυοσκελετικού, όπως το καρδιαγγειακό.

Αρκετοί επίσης αναζήτησαν το 2018 άρθρα σχετικά με ιατρικές εφαρμογές για κινητά, τάση που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.