Σημαντική η εμβιομηχανική στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Τη μεγάλη σημασία που έχει η εμβιομηχανική του ανθρώπινου σώματος και η οβελιαία ισορροπία για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, ανέδειξε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης που έγινε στη Λάρισα με μεγάλη επιτυχία στις 24-26 Οκτωβρίου του 2014.

Η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης ιδρύθηκε πριν από 9 χρόνια και μέλη της είναι οι επιφανέστεροι ορθοπαιδικοί και νευροχειρουργοί που αποδεδειγμένα εξειδικεύονται στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα. Όπως στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα η χειρουργική της σπονδυλικής στήλης τείνει να γίνει ξεχωριστή ειδικότητα, λόγω της μακρόχρονης εξειδίκευσης που απαιτεί.

Η παρουσία παγκοσμίου φήμης ξένων ομιλητών, που εξειδικεύονται στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση και τη συνεργασία με διεθνείς εταιρείες σπονδυλικής στήλης, όπως η Eurospine και η AO Spine, συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία και απήχηση του συνεδρίου.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αναφέρθηκαν στο συνέδριο ήταν η εμβιομηχανική και η οβελιαία ισορροπία της σπονδυλικής στήλης και η σημασία της αποκατάστασής τους, για την επιτυχή αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

Πλέον, όπως ανέφερε ο ορθοπαιδικός, χειρουργός σπονδυλικής στήλης κ. Ανδρέας Μοράκης, ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης που συμμετείχε σε προεδρείο των ομιλιών του συνεδρίου, οι Έλληνες χειρουργοί σπονδυλικής στήλης είναι άρτια επιστημονικά καταρτισμένοι, γίνονται γνωστοί διεθνώς και μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

8ο Πανελλήνιο συνέδριο σπονδυλικής στήληςεμβιομηχανική της σπονδυλικής στήλης