Ελληνικό καλοκαίρι. Ευτυχώς!

Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ για να βοηθήσει στη ψυχική μας διάθεση. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, η προσμονή, η εμπειρία και οι αναμνήσεις είναι τρία ψυχολογικά στοιχεία που επηρεάζουν τη στάση μας απέναντι στο καλοκαίρι και τις διακοπές.

Για τους περισσότερους Έλληνες το καλοκαίρι «κουβαλάει» αναμνήσεις ξενοιασιάς και χαλάρωσης από τα παιδικά τους χρόνια. Οι θετικές αναμνήσεις του καλοκαιριού καλλιεργούν την προσμονή αυτής της εποχής όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Η προσμονή, είναι το πρώτο, το πιο κρίσιμο και το πιο ευχάριστο στοιχείο στις διακοπές. Θεωρείτε καθοριστικό για την διάθεσή μας πριν, αλλά και κατά την διάρκεια των διακοπών. Εάν η προσμονή των καλοκαιρινών διακοπών μας περιέχει ευχάριστες σκέψεις και επιθυμίες, τότε προδιαθέτουμε τον εαυτό μας για να περάσει καλά και να δημιουργήσει ευχάριστη ψυχολογία. Εάν όχι, τότε οι διακοπές μας δεν προβλέπονται οι καλύτερες.

Η εμπειρία από την άλλη, είναι ένας σημαντικός παράγοντας είτε για να προβλέψει, είτε για να προδιαθέσει για το πως θα περάσουμε στις διακοπές μας. Εάν μέσα από τα χρόνια,  η εμπειρία του ταξιδιού και των διακοπών είναι θετική, τότε και η αίσθηση που έχουμε όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και τις διακοπές είναι ευχάριστη.

Το Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει απόλαυση όλων αυτών που χάρισε με μεγαλοψυχία η φύση, φως, χρώματα, γεύσεις, μυρωδιές, επικοινωνία με παλιούς και νέους φίλους και βρίσκεται παντού στη θάλασσα, στο βουνό, στην πόλη, στο χωριό. Θα αγγίξει ακόμα και αυτούς που δε θα πάνε διακοπές και αυτούς που δουλεύουν το καλοκαίρι.

Η ψυχική διάθεση είναι το πιο σημαντικό και το Ελληνικό καλοκαίρι θα κάνει, όπως έκανε από τότε που θυμόμαστε, ότι μπορεί για να την ανεβάσει. Ευτυχώς!

Ελληνικό καλοκαίρι.Ελληνικό καλοκαίρι