Το φθινόπωρο είναι ευεργετικό για την υγεία

Το φθινόπωρο έρχεται, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και αυτό προκαλεί μελαγχολία σε αρκετούς ανθρώπους, γιατί το καλοκαίρι στη χώρα μας θεωρείται περίοδος χαλάρωσης και διακοπών.

Το φθινόπωρο όμως θεωρείτε από μελέτες ευεργετικό για την υγεία. Έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Σικάγο σε 1500 αδέλφια, έδειξε ότι τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε μεγάλη ηλικία έχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν το φθινόπωρο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, η έλλειψη άσκησης, η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες και οι καταχρήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να βλάψουν την υγεία. Έτσι το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε εύρυθμη λειτουργία.

Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές του φθινοπώρου ευνοεί την άσκηση στο ύπαιθρο, όπως το τρέξιμο και το περπάτημα και βοηθάει στην απώλεια των παραπανίσιων κιλών που μπορεί να συσσωρεύτηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που υπάρχουν το φθινόπωρο μπορούν να δώσουν ερεθίσματα για την επιστροφή σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Η επάνοδος σε ένα καθημερινό πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού και του ύπνου.

Για την καταπολέμηση της μελαγχολίας και του άγχους μετά τις διακοπές, μπορεί να βοηθήσει η κατάρτιση προγράμματος με ευχάριστες δραστηριότητες μέσα στο φθινόπωρο, όπως κοντινές εκδρομές, συνεύρεση με φιλικά πρόσωπα, έξοδοι για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Το φθινόπωρο μπορεί να αποδειχτεί αρκετά ωφέλιμο για την υγεία και με κατάλληλο σχεδιασμό το άγχος που προκαλείτε από το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να αποφευχθεί.

φθινόπωρο και υγείαάσκηση το φθινόπωρο